LinkedIn’de Dolandırıcı Remote İş İlanları

Dolandırıcı iş ilanlarını nelerden anlayabiliriz?

  1. Gerçek olamayacak, iş kapsamının hakkını tam anlamıyla kapsamayan ama çok çekici görünen tekliflere güvenmemelisiniz. İş sorumluluklarından ve kapsamından daha çok ilk yıl peşin veya işe giriş ikramiyesi olarak alacağınız ödemelere belirgin şekilde odaklanan iş ilanlarına dikkat etmelisiniz..
  2. İş ilanlarındaki yazım ve dil bilgisi hatalarından, ilan yazısının özensiz olmasından şüphe duyabilirsiniz.
  3. Toplu mesajlardan uzak durmakta fayda var. Kişisel olmayan mesajlar dolandırıcılık tehlikesi taşımaktadırlar.
  4. Kişisel ve finansal bilgilerinizi almak isteyen iş verenlerin mesajlarından da uzak durmakta fayda var. LinkedIn’de işe başvuru sürecinin bir adımı olarak müşteriye ödeme yapmak zorunda değilsiniz aynı zamanda hesap bilgilerinizi de paylaşmak zorunda değilsiniz. Yasal şirketler, başvuru sürecinde şartları arasında para transferi, çek veya ödemeyi zorunlu tutamazlar.
  5. Karşılaşabileceğiniz bir diğer sık başvurulan ve anlaması en zor olan  dolandırıcılık türü ise şirket kimliğine bürünmeye çalışanlardır. Saygın bir firmayı yansıttığı iddia edilen iş ilanlarının o firmayla alan adının eşleşmemesi, firmanın adresi, telefon numarası ve/veya e-posta adresinin birbiri ile tutmaması gibi sorunlardan yola çıkarak sahte bir iş ilanı olduğunu anlayabilirsiniz.

 Herhangi bir dolandırıcılığa maruz kaldığınızda yaşadığınız bölgedeki emniyet güçlerine bildiriebilirsiniz. LinkedIn üzerinden karşılaştığınız dolandırıcılık faaliyetlerinde LinkedIn destek ekibi ile iletişime geçmeyi unutmayın.

En iyi mesajlar

Bu güzel içerikler Birlikte İhracat topluluk üyesi freelancerlar tarafından Türkiye'deki freelancerlar için oluşturuldu ve derlendi. Mesajlara erişmek istersen aşağıdaki butondan kayıt olabilirsin.