Proxify nedir? Nasıl başvurulur?

Proxify nedir? Nasıl başvurulur?

Herkese merhaba, ben Kerem. Size bugün çalıştığım Proxify platformunu tanıtacağım.

Proxify Avrupa merkezli teknoloji firmalarına outsource olarak insan kaynağı sağlayan ve hızla büyüyen bir platformdur.

Kısaca Proxify

  • Tamamen uzaktan bir çalışma ortamı sunar.
  • Döviz geliri etmenizi sağlar.
  • Güncel teknolojilerle çalışmanıza olanak sağlar.
  • Alanında uzman geliştiricilerin bulunduğu bir ortam sunar.
  • İş devamlığınızı sağlar.
  • Esnek çalışma imkanı sunar ve bunu sistem Panel’i üzerinden kontrol edebilirsiniz.

Ne tarz pozisyonlarda iş bulabilirisin?

Tabiki pozisyonların çoğunluğu yazılım geliştirme üzerine fakat bunun yanında UX, QA gibi pozisyonlar mevcut. React, Vue, NodeJS, Java, .Net, Laravel popüler diller veya frameworkler olarak göze çarpıyor.

Çalışma tipleri ise 3’e ayrılıyor:

  1. Tam Zamanlı
  2. Yarı Zamanlı
  3. Gig.

Tam Zamanlı

Bu pozisyonlarda sizden günlük 8, haftalık 40 saat çalışmanız bekleniyor. Bunun üzerine çıkma durumu eğer müşteri sizden bunu isterse olabiliyor ve aynı zamanda bunu sizin de istemeniz önemli. Çoğu pozisyonlar tam zamanlı roller oluyor.

Yarı Zamanlı

Bu pozisyonlarda müşteri ile siz konuşup karar veriyorsunuz. Haftalık ortalama 20 saat olabiliyor.

Gig

Bu pozisyonlarda ise müşteri istediği durumlarda sizinle iletişime geçiyor.

Başvuru süreci nasıl ilerliyor?

Öncelikle https://career.proxify.io/ üzerinden başvuru yapmak gerekiyor. Aynı zamanda bir referans ile girmek de mümkün.

Her iki durumda da başlangıç olarak çeşitli bilgiler isteniyor cv, e-mail adresi, telefon numarası, LinkedIn profili gibi. Sonrasında bir insan kaynakları danışmanı bilgilerinizi inceliyor ve uygun olması durumda sizi bir ön görüşmeye davet ediyor. Süreç tamamen ingilizce ilerliyor.

Adım 1: Görüşme

Görüşmeden önce bir calendly daveti geliyor ve buradan size uygun zaman aralığını seçiyorsunuz. İlk görüşmede sizden hangi teknolojileri kullandığınız, nerelerde çalıştığınız, neler yapmak istediğinizle alakalı sorular soruluyor ve Proxify’ın neler yaptığı, nasıl çalıştığıyla alakalı bilgiler veriliyor. Aslında bu mülakat ingilizce seviyenizin platform için yeterli olup olmadığını değerlendirildiği bir adımdır desem yanlış olmaz. Görüşme yaklaşık 30 dakika sürüyor ve Google Meet üzerinden gerçekleşiyor.

Adım 2: Online Sınav

Başarılı olması halinde HackerRank üzerinden online bir sınav yollanıyor ve bunu tamamlamanız bekleniyor. Sınavı tamamlamak için 5 gün süreniz var ve tek seferde tamamlamanız gereken bir sınav.

Adım 3: Teknik Mülakata

Bu adımı da başarılı bir şekilde geçtiğinizde online teknik bir mülakata davet ediliyorsunuz. Burada da hem başvurduğunuz alan ile alakalı sorular, hem de genel sorular soruluyor.

Bütün süreçleri tamamladığınızda size online bir sözleşme gönderiliyor ve bu sözleşmede sizin alacağınız saatlik ücret de belirtiliyor. Sözleşmeyi imzaladıktan sonra size bir Slack daveti gönderiliyor, şirket içersindeki konuşmalar buradan ilerliyor.

Bununla birlikte Proxify üzerinde size bir profil oluşturuluyor aynı zamanda bunu daha sonra siz de güncelleyebiliyorsunuz. Ayrıca size atanan bir Community Manager’ınız var ve bunun kim olduğunu yine panelinizden görebiliyorsunuz.

İlk işi nasıl alabilirsin?

Sisteme dahil olduktan sonra sizin için uygun bir pozisyon bekliyorsunuz. Bu süreç kesin olmamakla birlikte 2 hafta ile 6 hafta arasında değişebilir. Yani eğer tam zamanlı olarak çalışıyorsanız, işinizi bırakmadan önce pozisyonun belirlenmiş olması sizin için daha faydalı olabilir.

Bu süreçte Slack’e aktif olarak kontrol etmenizde fayda var, eğer sizin için pozisyon var ise Client Manager’lar sizinle buradan iletişime geçiyor. Aynı zamanda Proxify Panel’indeki profilinizi de güncel tutmanız da önemli.

Bunun yanında Panel üzerinden açık pozisyonları görüntüleyip bunlara kendiniz de başvurabiliyorsunuz.

İlk işe başlama süreci

Bir pozisyona başlamadan önce proxify aracılığı ile sizinle müşteri arasında birkaç görüşme yapılıyor. Müşteri burada neler yaptıklarını, sizden ne beklediklerini anlatıyor, sizin neler yaptığınızı ve ne zaman başlayabileceğinizi dinliyor.

Görüşmeler olumlu olduktan sonra bir Kick-off toplantısı sonrasında artık müşteri için çalışmaya başlıyorsunuz. Başladıktan sonra ise 2 haftalık bir deneme süreci mevcut. Bu süreçte eğer taraflar arasında uyumsuzluk var ise o pozisyon için süreç sonlanabiliyor.

Günlük olarak Proxify ile çok bir işiniz olmuyor, eğer merak ettiğiniz bir durum olursa Community Manager’ınız ile Slack’ten iletişime geçebiliyorsunuz. Ayrıca müşterinizle aranızdaki bir durum ile alakalı sorunuzu da Client Manager’ınıza danışabiliyorsunuz.

Siz müşterinin bir çalışanı olduğunuzdan yapacağınız işler, toplantılarınız, kullanacağınız tool’lar müşteri tarafından size oryante ediliyor.

Sistem nasıl işliyor?

İlk pozisyonla birlikte sizin Panelinizde Check-in bölümünüz aktif oluyor. Çalıştığınız günler için sizden Proxify Panel üzerinden check-in yapmanız bekleniyor ve check-in yaptığınız günlerde de minimum 4 saat çalışmalısınız.

Burada o gün ne üzerine çalışacağınız ve ne kadar çalışacağınız bilgisini giriyorsunuz. Bir sonraki günde ise bir gün öncesinin verisini güncelleyebiliyorsunuz. Örneğin 8 saat çalışacağınızı girmiştiniz fakat 6 saat çalıştınız bunu doğru veri ile güncellemelisiniz. Burada çalışılan saati dürüst bir şekilde girmelisiniz.

Çalışma saatinize dahil olan zamanlar

  • Kod veya test yazdığınız süreler
  • Müşteri, takım arkadaşınız ile yapılan toplantılar
  • Kurulumlar, oryantasyon
  • Bug çözümleri(sebebi ne olursa olsun)
  • Slack, Skype, Telefon vb. üzerinde yaptğınız konuşmalar(çalışma saatinizin dışında olsa bile)
  • 10 dakikaya kadar olan molalar(Tuvalet ihtiyacı, kahve almak vb.)

Çalışma saatinize dahil olmayan süreler

  • Yemek molaları
  • Proxify ile yapılan görüşmeler, toplantılar
  • İşe başlamadan önce yapılan görüşmeler
  • 10 dakika üzeri uzun molalar(Yemek almak, Markete uğramak vb.)
  • İş dışı araştırmalar, kişisel düşünme zamanlarınız

Ödememi nasıl alabilirim?

Ayın son günü mesai sonrası ise o ay için faturanızı kesiyorsunuz. Size bir template yollanıyor ve buradaki o ayki çalıştığınız saat, saatlik ücretiniz, ödeme alacağınız banka gibi bilgileri gibi bilgileri doldurup sisteme yüklüyorsunuz. Community Manager’ınız o faturayı inceleyip ödemesini size bir sonraki ayın 10. ve 15. günü arasında yapıyor.

Ödemeler Deel üzerinden ilerliyor. Ödemeyi banka hesabınıza Döviz veya TL olarak ayrıca Payoneer, Revolut, Wise, Coinbase hesabınıza çekebiliyorsunuz. Kaynak

Proxify'in öne çıkan özellikleri neler?

Esnek Çalışma

Proxify esnek bir çalışma ortamı sunuyor ve bunun daha iyi çıktıları olacağına inanıyor. Burada çalışma saatlerinizin çoğunluğuna siz karar veriyorsunuz. Full zamanlı bir çalışan olarak bir gün 6 saat çalışıp, bir sonraki gün 10 saat çalışabilirsiniz. Ya da bir hafta 30 saat çalışıp sonraki hafta 50 saat çalışabilirsiniz.

Burada müşteri ile iletişim de önemli tabiki. Bazı müşteriler sizden belirli bir aralıkta çalışmanızı isteyebilir ama bu sizin tüm çalışma saatiniz üzerinden olmaz diyebilirim. Zaten şirketler Avrupa merkezli olduğu için çalışma saatleri Türkiye’ye yakın saatler oluyor.

Eğer tatil istiyorsanız bunu Panel üzerinden bildirebiliyorsunuz. Tabi öncesinde müşteri ile de konuşmakta fayda var.

İş Devamlılığı

Eğer tam zamanlı bir pozisyondaysanız, projenin bitmesine en geç 3 hafta kala müşteri size ve Proxify’a bunun bildiriminde bulunuyor ve yeni bir pozisyon için de arayışınız 3 hafta öncesinden başlamış oluyor. Eğer siz işten ayrılmak isterseniz de yine 3 hafta öncesinde haber vermeniz gerekiyor. Diğer pozisyonunuzdaki süreçler de ilk pozisyondakiler gibi ilerliyor.

Kültür

Proxify sınırları ortadan kaldırıyor ve çalışanlarına mutlu olduğu bir ortam sağlıyor. İş hayatı ile özel hayat dengesine inanıyor ve bunu önemsiyor. Platformda birçok alanında başarılı insanla iletişim kurmanızı da sağlıyor. Aynı zamanda, müşteri memnuniyetine de önem veriyor ve çalışanlarından da buna özen göstermesini bekliyor. Bu sayede Proxify çok hızlı büyüyen bir sistem olarak yoluna  devam ediyor.

Topluluğa katıl

Freelancer olarak gelişmiş ülkelerde bizimle aynı işi yapanlarla aynı gelire sahip olmanın yollarını birlikte keşfediyoruz. Bu yolda bize katılmak istersen aşağıdaki butonu kullanabilirsin.